Google+ Followers

BIG BOSS IS.
Seorang lelaki yang baik pasti akan membimbing perempuan yang disayanginya agar menjadi lebih baik..(^_^)....

Saturday, 1 June 2013

Pahang VS JDT (Bila aku tonton bola)


SIYES,aku bukanlah peminat soccer tegar cuma malam ni,aku rasa seram sejuk menonton perlawanan bola sepak antara pasukan Pahang vs pasukan JDT.


Sambil tonton sambil ber"pesbuk"
Aku ber"facebola"

P/S:Makian dan kejian tidak dibenarkan.CHILLAX untuk semua yang menonton dan selamat ber'online' dengan post yang sopan...

OWH...Yeah..


Thursday, 30 May 2013

Tak Seindah Impian (PART EIGHT)

Cheeqa bangkit dari katil menuju ke tingkap,dia melihat ke dada langit yang terbentang kemudian dia berjalan pula ke pintu yang menuju ke balkoni.Dibuka pintu dan terasa angin malam menampar pipinya,dia masuk semula dan mengambil kardigan yang tersangkut di almari.Dia memakai kardigan  dan melangkah keluar kembali lalu duduk di kerusi yang terletak di balkoni tersebut.Kardigan berwarna merah jambu itu tidaklah terlalu tebal tapi cukup untuk menghangatkan dirinya ketika itu.Selalunya dia akan lepak di situ bersama Maisara tapi malam itu,dia ingin bersendirian.

Cheeqa merenung ke dada langit,kelihatan bintang-bintang bertaburan dan berkerlipan indah.Cheeqa berasa aman,dia teringat akan perbualannya dan Yakuza di awal perkenalan mereka dahulu."Jika awak melihat ke langit di waktu malam,apa yang awak nampak dan apa yang awak fikirkan?",tanya Yakuza.Cheeqa menelan air liur,dia tahu soalan itu terlalu mudah dan dia menjawab,"Saya nampak bintang dan suka tengok bulan,seolah-olah saya bercakap dengannya,mengingatkan perkara yang dah lepas.dan berkongsi apa yang saya tak mampu nak luahkan.Saya rasa.."Chooppp Cheeqa,see.You had an issue,seriously.Kenapa tak menikmati aja pandangan seindah tu dari awak berfikir dan bercakap yang bukan-bukan.Take it easy.Bulan tu satu dan bintang yang beribu tu ada diantaranya yang sudah mati beribu-ribu tahun yang lalu",jawab Yakuza tanpa memandang wajah Cheeqa.

"Seandainya suatu hari,ada seorang lelaki kaya ingin mengahwini awak,awak terima tak",tanya Yakuza lagi dan pantas Cheeqa menjawab,"Saya tak nak,kebanyakan lelaki kaya ni sombong dengan harta yang mereka ada,tak tahu menghargai perasaan perempuan malah ada dikelilingi ramai perempuan dan".Cheeqa terdiam,kata-katanya terhenti di situ.Dia menggaru kepalanya yang tidak gatal.Yakuza hanya tersenyum dan bertanya lagi.

"Apa yang awak fikir bila seorang lelaki yang terlanjur dengan teman wanitanya sehingga mengandung.Di saat kandungan sudah memasuki lima minggu,wanita tadi menggugurkan kandungan tersebut kerana keluarganya menentang serta tidak yakin bahawa lelaki untuk mampu membahagiakan anaknya"."Kalau saya,saya boleh terima keadaan sebegitu sebab lelaki itu",Cheeqa terdiam lagi lalu Yakuza menyambung "No Cheeqa,you tak boleh jawab sebab you tak tahu apa sebenarnya yang berlaku dan bukan you alaminya sendiri.Kita tak tahu konflik sebenar dalam hubungan mereka dan you sendiri tak yakin dengan jawapan yang you boleh terima lelaki tadi seadanya".

"So,saya ni bodoh sangat untuk awak?",Cheeqa mula beremosi."Exactly...Dan Yakuza menyambung,"Not.Apakata you apply cuti seminggu dan pergi ke tempat yang you suka just to relax.It will help a lot.Dan I yakin you balik dengan emosi yang lebih stabil".

Pap!Pap!"Ouch!".Pantas tangan Cheeqa menampar pipinya perlahan."Baru aja nak rewind kisah lama dah terbantut dek nyamuk ni",Cheeqa bermonolog sendirian.Dia bangkit dari kerusi dan mengibas-ngibas punggungnya sebelum meninggalkan balkoni tersebut.Sesekali dia menguap dan mengesat mata yang dirasakan semakin pedih.Usai menutup pintu,dia terus menuju ke katil dan terus hanyut dibuai mimpi.


Bersambung der.....TQVM

Monday, 27 May 2013

I'M DONE....


Apalagi nak dikata
Aku dah tak peduli apa

Apa yang kau nak lagi?
Peluang beribu dah ku beri

Lain kali aku tak hingin lagi
Buang masa
Rugi owh rugi saja

Sampai bebila takkan berdamai

Aku doh tok rok chetong
I'M DONE

P/S:Nyanyi ala-ala lagu Apa Nak Dikata XPDC erk.. (^_*)

Tak Seindah Impian (PART SEVEN)

"Cheeqa oit",Maisara memanggil sahabatnya,Cheeqa yang kelihatan ralit merenung gambar dari album pertunangannya yang berlangsung seminggu lepas."Hoi!Cik Rasyiqah Fadlah binti Mohd Fadlan!",jerit Maisara yang membuatkan Cheeqa tersentak."Ha!,Sebut nama penuh baru dengar erk!Kau berangan ke Cheeqa",soal Maisara sambil menggeleng-gelengkan kepalanya melihatkan perilaku Cheeqa.Cheeqa hanya tergelak kecil sambil menyerahkan album kepada Maisara."Cantik sangat dan sejuk mata aku memandang wajah bakal ayah mertua kau Sara,hehehehehe"."Hoi,melampau kau erk."jawab Maisara seraya tangannya mencubit pipi Cheeqa.

"Cheeqa,boleh aku tau,kenapa kau tolak lamaran Yakuza?Korangkan dah lama berkawan?",soal Maisara sambil memasukkan album pertunangannya ke dalam beg kertas.Dia membawa album tersebut dari kampung ke rumah sewa mereka untuk ditunjukkan kepada Cheeqa.Cheeqa tidak  hadir kerana menghadiri mesyuarat di selatan tanah air.Johan dan Maisara  pernah bercinta ketika mereka sama-sama menuntut di sekolah menengah dan terpisah setelah masing-masing melanjutkan pelajaran ke universiti berbeza.Takdir menemukan mereka semula di Majlis Reunion Ex SMKR di tahun 2010 dan bakal mendirikan rumahtangga tidak lama lagi.

"Penting ke aku jawab atau aku boleh jawab esok aja",dalih Cheeqa."Kalau kau anggap aku ni sebagai BFF kau,aku nakkan jawapan sekarang",jawab Maisara sambil merebahkan badannya berbaring di sofa.Cheeqa termenung seketika sebelum memandang tepat ke wajah Maisara dan berkata "Aku tak yakin dengan dia".Maisara yang sedang berbaring tadi melompat sambil menjengilkan matanya ke arah Cheeqa."Are you out of your mind Cheeqa?Kau sudah dua tahun bercinta dengan dia then hari ini baru kau fikir yang kau tak yakin dengan hubungan ni?Kawan aku ni dah gila agaknya".

"Kau cakaplah apa kau nak cakap,aku nak naik atas.Nak mandi,solat dan tidur awal",jawab Cheeqa sambil bingkas bangun meninggalkan Maisara di ruang tamu rumah sewa mereka.Cheeqa melangkah laju menuju ke bilik tidurnya yang terletak di tingkat atas.Dia dan Maisara sudah dua tahun menyewa di situ bersama dengan dua orang lagi penyewa lain.Izara dan Puteri jarang berada di rumah sewa kerana tuntutan kerja mereka yang banyak bertugas ke luar daerah.

Usai mandi dan solat,Cheeqa berbaring di katil sambil melihat gambar dia bersama Yakuza ketika mereka meraikan majlis hari jadi anak saudara Yakuza yang ketika itu baru berusia dua tahun.Dia dilayan begitu mesra oleh seluruh ahli keluarga Yakuza terutama ibunya yang merestui hubungan mereka.Semua melihat dan menganggap mereka sebagai pasangan yang sempurna tapi Cheeqa merasa sebaliknya.


TO BE CONTINUE,love yeaaaa....
(^_*)

Follow by Email

Blog Archive