Google+ Followers

BIG BOSS IS.
Seorang lelaki yang baik pasti akan membimbing perempuan yang disayanginya agar menjadi lebih baik..(^_^)....

Thursday, 2 May 2013

Tak Seindah Impian (PART FIVE)

Suasana di Restoren Santai kelihatan tenang,angin bersepoi-sepoi bahasa mendamaikan lagi suasana.Pengunjung juga kelihatan berselera menikmati hidangan lazat dengan suasana yang begitu tenang sekali.Kelihatan  pasangan muda ralit bersama anak kecil mereka yang lingkungan usia setahun lebih,si ibu tidak putus asa cuba menyuapkan makanan pada si kecil manakala si ayah tekun menikmati makanannya sendiri."Kita nak duduk di mana ni?Di dalam atau di luar sahaja?",tanya Yakuza.Cheeqa tidak menjawab sebaliknya hanya memuncungkan bibir ke arah tempat duduk di pondok yang berdekatan dengan jambatan di restoren itu."Jom,lapar sangat dah ni",kata Cheeqa sambil mengusap-ngusap perutnya,dia tidak pernah berasa segan menunjukkan perilaku 'slumbernya' itu kepada sesiapapun dan Yakuza sudah maklum perihal kekasihnya itu.

Cheeqa menongkat dagu memandang Yakuza yang membelek menu makanan di situ."Dik,nak order ye,"kata Yakuza sambil melambaikan tangan pada salah seorang pekerja di situ."Saya nak Nasi Goreng Santai dan fresh orange,and you sayang,nak makan apa?",Yakuza bertanya tanpa memandang Cheeqa."Hmmmmmmm.....",Saya nak lasagna dan epal jus ye",jawab Cheeqa memandang tepat ke arah pelayan yang ralit mencatit pesanan,pelayan tu mengangguk perlahan tanda faham dan beredar.

Cheeqa memandang ke arah pasangan muda tadi,kelihatan si ayah pula menimang si kecil yang galak ketawa dan giliran si ibu pula menikmati makanannya.Tiba-tiba nyaring kedengaran telefon bimbit Yakuza berbunyi dan pantas Yakuza menekan punat merah.Dia tidak mahu menjawab panggilan tersebut apalagi ketika berada di samping Cheeqa.Cheeqa hanya merenung tajam ke arah Yakuza,"Kenapa reject call?Kekasih lama muncul kembali atau awek yang baru kenal malam tadi??,sindir Cheeqa."Tak penting",bidas Yakuza pendek seraya mematikan terus bold miliknya itu.Dia juga tidak mahu pemanggil tadi terus menelefon apalagi ketika dia berada di samping Cheeqa.

"Kenapa diam?Ada apa-apa yang sayang tak tahu ke atau memang sayang tak layak nak tahu?",tanya Cheeqa sedikit emosi.Yakuza mengangkat muka seraya merenung ke wajah mulus Cheeqa,"Please,janganlah macam ni sayang,panggilan tu tak penting pun.Hurm,itupun makanan kita sudah sampai",kata Yakuza cuba mengubah topik perbualan."Maaf cik,lasagna ada tapi baru masak,dalam pukul lapan baru kita serve,kalau serve sekarang,ianya terlalu lembik.Nak tunggu atau cik nak cuba makanan lain?",laju si pelayan memberikan penerangan pada mereka sambil menghulurkan menu pada Cheeqa."Nope,it's ok",jawab Cheeqa laju sambil memulangkan kembali menu tersebut,"Maaf ya cik",jawab si pelayan sambil berlalu.

"Tadi cakap lapar sangat,sayang boleh cuba makanan lain juga,semua menu kat sini sedap",kata Yakuza."Hilang selera dah",jawab Cheeqa pendek."Siapa yang call tadi dan dia ke girlfriend baru tu?',tanya Cheeqa yang mula bergenang airmatanya."Cheeqa please,jangan nak buat drama airmata dekat sini",kata Yakuza dengan suara yang bergetar menahan marah."I cuma reject call aja bukan I bunuh sesiapapun,yang you nak menangis bagai ni kenapa?",keras suara Yakuza.



WHAT HAPPEN NEXT??Tunggu and sabaq na...TQVM

Wednesday, 1 May 2013

"Biar lantak kantoi camnepun,nafikan"...


Lokasi:IPKL @ 7.00pm
Dengar muzik diselangseli bunyi fogging.HAHAHA




   Terlalu lama tak update blog,seakan dah basi blog aku ni,apakan daya.Aku update blog ikut "hangin badan" dan ikut tahap kemalasan.Dan lani,ternyata tahap kemalasan aku kurang dan adalah citer nak dikongsi bersama para pembaca kesayanganku

CHEKIDOUT

Bagi perempuan yang single samada yang masih dara ataupun wanita tunggal beranak lima sekalipun mengimpikan lelaki yang setia dan jujur.100% jujur serta segala nak diberitahu kepada kita,iye dak perempuan sekalian???? (Angguk ajalah senang cite).Agak-agaknya berapa peratus tahap jujur lelaki kesayangan anda semua yerk???

JAWAPANNYA ialah

Lelaki ni akai kuat pusing ni ade jek..Pepatah bagi lelaki "bior lantok kantoi                   camnepun,NAFIKAN"..


Para lelaki,jangan marah na,ini kenyataan dari lelaki sendiri.Dia merupakan lelaki single yang masih mencari biarpun "short list" sudah ada tapi memilih untuk berbujang lagi,hehehehe..Aku tak kata lelaki tidak boleh dipercayai,aku juga hidup dan bekerja dikelilingi lelaki dan sure aku akan bernikah dengan "LELAKI".Cuma kadangkala PEREMPUAN mudah mengimpikan pasangan yang sempurna dalan bab kejujuran.Perkara kecil contohnya lepak dengan geng,lambat sms dan terkenyit perempuan lain pun boleh jadi punca perempuan hilang kepercayaan pada pasangan,btul tak???Aku juga perempuan yang dalam dilema yang sama,mudah percaya dan mudah curiga.. (^_*)

Kenyataannya,hati perempuan mudah dipujuk,biarpun depan muka banyak senyum tapi hati retak seribu.Sekali lelaki kantoi,perempuan akan ingat sampai bebila.Bila perempuan,hilang punca pasti akan diungkit kembali.Dan hakikatnya,ada masa dan ketika,lelaki menafikan kesalahan mereka kerana ingin menjaga hubungan dan melupuskan bukti.Niat mereka tu ada baiknya tapi lebih banyak kesan buruknya.

Kan lebih baik menghindar dan jauhkan diri dari perkara yang menyakitkan hati pasangan,jangan kerana sikap anda yang sukakan penafian,kami perempuan hilang segala kepercayaan.Tanpa kepercayaan,apalagi ertinya sebuah hubungan??

Banyak lagi perkara yang aku ingin kongsikan bersama,tapi lain post la ye..Anyway,TQVM kerana sudi membaca.

Follow by Email

Blog Archive