Google+ Followers

BIG BOSS IS.
Seorang lelaki yang baik pasti akan membimbing perempuan yang disayanginya agar menjadi lebih baik..(^_^)....

Wednesday, 29 August 2012

Somebody special dan seseorang yang tidak...

Lama rasanya tak hapdet blog kesayangan aku ni,sejak aku 'sibuk'.Sibuk melakukan perkara yang aku suka dan busy melakukan sesuatu yang aku terpaksa.Hehehehe..Time hari x sibuk plak,aku xde mood nak hapdet,susah jadi orang yang 'moody' macam aku,kena 'tenang' baru dapat present 'something' dengan lebih logik dan sempurna.Kalau tak,semuanya akan jadi bebelan yang ntah ape-ape....HAHAHAHAH...

FINE,..Sebelum aku merapu lebih jauh,baik aku berbalik semula pada tajuk entri aku kalini,"SOMEBODY SPECIAL DAN SESEORANG YANG TIDAK"

P/S:Sila dok diam dan baca tau... (^_*)

SOMEBODY SPECIAL~Sidia yang kita fikirkan dia YANG kita harapkan akan ditakdirkan menjadi milik kita,sidia yang kita akan luang lebih banyak masa dengan alasan untuk lebih mengenali,seseorang yang kita percaya sepenuhnya yang akan berpegang pada janji,seseorang yang kita cuba yang terbaik untuknya,seseorang yang kita luahkan banyak perkara,sidia yang selalu kita tampilkan dengan imej yang hampir sempurna supaya sidia tenang melihat kita dan SOMEBODY SPECIAL tu akan nampak yang kita seseorang yang sempurna di pandangan matanya.

TAPI apakah berbaloi apa yang kita tampilkan semuanya jika kita cuma sempurna di pandangan mata dan bukan di pandangan hatinya??Tiada cinta dan perasaannya terhadapmu,'hanya kawan'.Perasaan kita hanya akan jadi 'perasan' semata.Kenyataan memang pahit tapi apa guna menipu diri sendiri,luangkan masa untuk berfikir logiknya perasaan untuk seseorang itu hanya atau ia hanya akan dilabel sebagai 'perasan' semata-mata. 

SESEORANG YANG TIDAK~Kita cuba jauhi,kita berikan 1001 alasan untuk menghindarkan diri,tertutup pandangan mata apatah lagi ruang hati untuk sidia yang masih berharap tanpa alasan yang munasabah,kita tunjukkan dan reka perangai terburuk agar sidia menjauhkan diri dan berjauh hati dan SESEORANG YANG TIDAK istimewa di hati kita dapat merasakan 'kebencian' itu.

TAPI bukankah lebih baik kita berusaha menerima sidia seadanya,biarpun sidia bukan yang teristimewa,sidia boleh menjadi teman yang sempurna kerana sidia sudah lali dengan perangai buruk kita dan masih menjadi teman yang baik dan sabar dengan 1001 kerenah lagi.

SO,kita kena jujur dengan perasaan kita sendiri dan kita kena menghargai perasaan orang di sekeliling.Kerana apa yang kita fikir baik untuk kita belum tentu yang terbaik,hanya DIA yang mengetahui segala rahsia perjalanan hidup kita maka hargailah semasa ada sebelum dia hilang buat selamanya..

SEKIAN TIMACIH

Follow by Email

Blog Archive