Google+ Followers

BIG BOSS IS.
Seorang lelaki yang baik pasti akan membimbing perempuan yang disayanginya agar menjadi lebih baik..(^_^)....

Friday, 10 August 2012

Sedih toi..

"Pilihlah yang terbaik kerana aku bukan yang terbaik untuk kamu"

Terbaik bukan bererti dia yang sempurna segalanya,kalau kau fikir wajah dia hensem/cantik sangat,adakah kehenseman dan kecantikan dia akan kekal selamanya??Jika dia kaya berharta adakah kekayaan dia menjamin kebahagiaan yang berkekalan dan seribu kesempurnaan lagi yang tak ternyata di sini.

Hati yang ikhlas yang boleh menjamin kebahagiaan hubungan ni,kau pun tau..Dan adakah kau betul-betul ikhlas atau sekadar berpura-pura semata ingin menjaga perasaan orang lain..

Tiada sesiapa yang berhak menghukum/membuka keaiban saudaranya yang lain.Menilai bukan sekadar mendengar malah ada ketika mata tersilap tafsir.TAPI bagaimana dengan kenyataan yang nyata,haruskah aku tulikan telinga dan butakan mata.Maaf,itu memang lebih menyakitkan hati lagi.Aku tak suka berkeras,cukup sekadar dengan kiasan dan berbasa basi dengan harapan kau akan lebih mengerti dan berfikir,'adakah betul apa yang aku tegur'.MENEGUR bukan bererti aku sempurna tapi sebagai peringatan bersama.Kita manusia biasa pasti alpa dan terlupa.

Jangan berubah kerana terpaksa tapi jangan sampai aku jelik.

Dan aku harap kau lebih mengerti 


Thursday, 9 August 2012

Entri Di 20 Ramadhan...



SYUKUR,alhamdulillah.Setelah sekian lama meninggalkan blog aku,kini aku kembali...PERGH...Rindu tak terkata...

Ada juga yang bertanya,"p kat blog aok tapi xde pun entry terbaru"...Hehehehe..Apa nak dikata,Mr.lappy yang tercinta terpisah seketika.Nak hapdet dengan TAB,apakan daya,aku tak punyer...Hehehehe...

Pejam celik,kita sudah pun 20 hari berada di bulan Ramadhan.Memasing sudah mula membuat persiapan untuk menyambut Syawal yang akan tiba tak lama lagi,aku jua.Aku pun sibuk dengan persiapan yang serba sederhana,tiap tahun xde istilah tema apa,apa yang aku grab,itulah yang aku punyer.Keperluan anak didahulukan,almaklumlah kedua puteriku yang semakin 'cerewet' kadangkala buat aku pening kepala.

Memiliki dua orang anak perempuan,aku selesa memilih warna pink yang nampak lebih 'gugurl'.Pilihan baju yang sepesen pada aku nampak lebih 'adik beradik','serasi' dan 'senang nak cam'.Tapi bila dah semakin 'membesau' ni,anak perempuan akan jadi lebih 'cerewet' ni,memasing sudah ada warna dan pilihan sendiri.And no flat shoe,at least wedges..And so lucky they didn,t ask for a STILETTO...

Tahun ni,semuanya rushing and aku just grab 'brown color' of baju kurung for them.KENAPA BROWN??Coz umi aku suka warna tu,dan kompem dia akan pakai dengan senang hati..(*_^)..Dan kuih raya pula,apa yang umi aku order,itulah yang ada dan aku,hurm...Angkut ajalah kuih yang dah siap,itulah adanya.

TAHUN ni memang pakat sambar aja mana yang sempat.Xde istilah warna tema,TOP TEN kuih atau apa saja.Heheheheh...

Untuk puteriku,"aku x punya banyak masa untuk menyediakan yang sempurna namun aku tetap sediakan apa yang sepatutnya,SEADANYA'..

SEKIAN.TIMACIH
(^_*)

Follow by Email

Blog Archive