Google+ Followers

BIG BOSS IS.
Seorang lelaki yang baik pasti akan membimbing perempuan yang disayanginya agar menjadi lebih baik..(^_^)....

Saturday, 2 June 2012

BUROK IDOKLER tapi DOP MOLEK PONG..

Dop chat bukan bererti lemah
BUKTINYA
Ni entri ketiga aku untuk harini,selain dari mengodek 'doodle',hurm....

Dari blog merayap ke tweet,dari tweet melompat ke fesbuk,nak ngaku stalk,x juga.Tapi aku ni dikira "FW" atau senang kate "fesbuk walk walk"....

Dalam banyak status yang appear kat news feed kat fb,aku terperasankan yang seseorang sedang berperang..Nak kata berperang dengan manusia,x nampak mane orang yang membuat angkara,sidia ni seolah-olah melepaskan geram yang teramat..Dop puah hati,senang citerlah..Asik nampak status dia je pop up ,dop pasai-pasai aku menerjah ke laman tuan dinding tadi... 

POH PALEH!!!!

Maroh bebenor gayanya,ralit plak aku melepok kat situ,...hehehe..(Maaflah ye tuan dinding,bukan niat hamba nak menconteng,sekadar tumpang bace dan geleng)

Tak diluah,merana badan,silap luah,jadi entri kat blog aku(Maaflah,aku ni kurang chat,bertambah sakit plak terbace status tuan dinding,hehehehehe)..Tidak dinafikan,fesbuk memasing,tweet memasing tapi hakikatnya,biarlah kena pada gayanya,biarlah berpada.Beringat sebelum post memende,jangan pentingkan diri,membiarkan amarah menguasai diri,udahnyer,update status berjela-jela.Ramai yang membaca,simpati sekerat jew,ngata belakang usah dikira.Simptom jiwa kacau,aku kate...

Secara asasnya, mesti dah tau apa yang perlu dan tidak perlu dikongsi di laman sesawang nikan.BAYANGKAN ANDA BERADA DI TEMPAT AWAM DAN TETIBA ANDA MENDENGAR SESEORANG MENJERIT SAMBIL MEMAKI HAMUN SECARA MEMBUTA TULI KEPADA ORANG YANG BERADA DISEKELILING,kata hati anda mungkin,"Astaga,"EHH!!Anjat boboy","biar betul orang ni","kenapa tu?" atau paling sadis "gilo ko apo"...Sama jugak di laman sesawang ni ha,kompem sure( OWH my English,hehehehe),20% atau lebih daripada teman anda adalah orang yang tidak dikenali.OKLAH,kita abaikanlah orang yang tak kenai tuh,bukan luak an???

TAPI,apa agaknya pendapat teman rapat anda,ahli keluarga anda sendiri membaca status sedemikian???
Agak-agak segan tak???Satgi nak kuar pi beli bawang pun agaknya ada tak yang pandang laen macam setelah membaca staus anda yang macam-macam....Jangan memain,lani sambil jemur baju,basuh kete pon sempat jew nak jenguk fb,tweetnyer,internet di hujung jari je....(^_*)

Apa sahaja yang anda post,adalah hak anda tapi adalah kurang cerdik jika mengepost sesuatu yang kurang menyenangkan.SO,pikirlah 5x sebelum mengepost ye..

"BUROK IDOPLER tapi DOP MOLEK PONG"

..SEKIAN.TIMACIH..

Selamat Menerima Menantu Kak Pah..

02JUN2012
Majlis Perkahwinan anak Sharifah Safiah Al-Yahya
"SELAMAT MENERIMA MENANTU MERANGKAP ORANG BARU DALAM KELUARGA KAKPAH,Rockin mother in law..."

Untuk Pengantin pula....

LAWAK PENGANTIN BARU
Suasana masih riuh di luar. Sanak saudara semuanya berkampung disini.Gelak ketawa, gurau senda jelas kedengaran. Aku memimpin isteriku ke dalam bilik pengantin. Suara-suara sumbang terlalu banyak yang menegurku. “Hai, malam masih muda, dah nak masuk tidur?” sapa Pak Ucu. “Orang muda bang Aji, biarlah. Air dah penuh kat kepala tu.” sahut Pak Tam disambut hilai ketawa sanak saudara yang lain. Meriah sungguh keadaan diluar walau jam sudah menunjukkan pukul 11.00 malam. Hadiah yang masih belum dibuka ku susun ke tepi. Lampu ku tutup. Merebah diri ke katil pengantin, aku menoleh ke arah isteriku. “Kita tidur dulu lah yer. Ramai sangat orang kat luar tu.” Isteriku Hanya mengangguk tanda setuju. Entah pukul berapa sekarang, aku pun tidak tahu. Keadaan di luar gelap gelita dan senyap sunyi. Tanda sanak saudaraku telah pulang dan keluargaku telah tidur. Jari jemariku lembut membelai rambutnya. Ku selak rambut ikal yang Menutupi telinganya lalu membisikkan “Assalammualaikum!” ke telinganya untuk Menguji isteriku. “Wa alaikummussalam.” Rupanya isteriku masih belum tidur. Ku kucup pipi halusnya. Ku kucup dahinya yang mulus. Semerbak harumnya menusuk deria bauku. Akanku tunaikan tanggungjawabku sebagai suami malam ini. Jari-jemari ini terus membelai tubuhnya. Perasaanku tidak dapat dikawal lagi, namun… “Kringggggg….” “Tik..tik..tik..tik…” “Kring.. kring..kring..” Bunyi-bunyi jam loceng entah dari mana memenuhi ruang bilikku. Terkejut dengan segala macam bunyi yang ada, aku membuka lampu. Serentak itu, terang benderang seluruh rumahku. Bunyi-bunyi ini telah berjaya membangunkan semua orang di rumahku. Aku mencari-cari punca bunyi-bunyi itu. Mataku terarah ke sekotak hadiah yang masih terbalut rapi. Aku buka dengan pantas dan di dalamnya terdapat 5 buah jam loceng. Juga sekeping kad berbunyi… Selamat Pengantin Baru, Jangan gopoh-gopoh. Baru Pukul 2 pagi. Jangan maree.. kami potong stim. Lesson learn nye kat sini …… buka leerRRRR hadiah tuu duluu>>> hihihee

                         P/S:MAAF TIDAK DAPAT HADIR KE MAJLIS KRN KURANG CHAT...

SEKIANTIMACIH

My "weak day"...

What a beautiful Saturday...Sayangnyer,..Aku dop berdaya nak menikmatinya..

Tempat yang paling aman ketika dop chat ni adalah berada di bilik sendirik

Bertemankan Mr.Bb yang adakalanya tersengguk-sengguk jua
Dop bermaya tapi bergunalah juga

Aku merayap di blog sendiri,cuba mencoret something untuk dikongsi

Sesekali,pandangan menerjah ke jendela
Cuaca canteq je
TAPI apakan daya
Aku memilih diam di sini
~kesilapan ketika watermark,sila abaikan, huhuhuh~

Bersama sebotol air dan minyak angin
P/S:Minyak Aroma Geliga ni wajib ada.Jauh datang tau
..POMOT MAZ..

Sambil mencari mood yang hilang untuk membelek majalah jugak novel yang terhidang

MANA UBATNYA???
(^_^)

Wednesday, 30 May 2012

Our time machine....Mr.Bebeng & Me....

Mr.Bebeng & Me
SOWI Mr.B,nampak cam tragis jewkan ...hehehehe...
Tapi tulah yang syg nak,cinta yang bertimpa-timpa..Hehehe...

UNGU:BERIKAN AKU CINTA


Terbelenggu cintamu 
Terhempasku di dlm pelukanmu 

Bermandikan air surga 
Membasuh jiwa 
Menghempaskan seluruh dahaga 

Dekaplah tubuhku kasih 
Bawalah aku melayang bersamamu 
Menyusuri ruang hati 
Yg penuh kasih 
Berhiaskan cinta abadi 
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/u/ungu/berikan_aku_cinta.html ]
Berikan aku cinta suci 
Yang terdalam dari hatimu 
Berikan aku kasih putih 
Yang tulus darimu 

Dekaplah tubuhku kasih 
Bawalah aku melayang bersamamu 
Menyusuri ruang hati 
Yg penuh kasih 
Berhiaskan cinta abadi 

Berikan aku cinta suci 
Yang terdalam dari hatimu 
Berikan aku kasih putih 
Yang tulus darimu 

Selalu ku berharap 
Semuanya abadi


More lyrics: http://www.lyricsmode.com/lyrics/u/ungu/#share



Orang pandai berkata,"We all have our time machines..Some take us back;they're called memories..Some take us forward;they're called dreams"

Dan syg kate,"Pi mai pi mai,ku tetap cayunk kamoo"...

Follow by Email

Blog Archive