Google+ Followers

BIG BOSS IS.
Seorang lelaki yang baik pasti akan membimbing perempuan yang disayanginya agar menjadi lebih baik..(^_^)....

Friday, 27 April 2012

Patah Tumbuh, Hilang Berganti...

Patah Tumbuh,Hilang Berganti~Hilang sesuatu/seseorang yang mudah diganti/bertukar pengganti...HURM....Itu ajelah yang aku tafsirkan di jam 11.38pm ni,hehehe..Ntah apa yang merasuk hati aku untuk buat entri ni di saat aku rasakan waktu ni,aku sudah tidur...(sepatutnyerlah) memandangkan aku memang dah letey...
HILANG pastinya tidak akan mudah diganti,lainlah jika hilang jumpa pahtu jumpa balik...Hehehehe...

Aku xnak citer pasal barang hilang,takat selipar croc rm15 tu,mu nak kecoh ada makan penyapu nanti...Mu nak bahang nyapu ke mu nok diam????Mu pilih...
Mende hok aku nok cite malam ni,mengenai kehilangan seseorang yang korunk sayang/cinta.Sesiapa sahaja yang berkaitan dalam hidupmu.
Jika kehilangan kerana mereka sudah meninggal dunia,maka iringilah dengan doa yang berpanjangan.Itu adalah kehilangan yang abadi.

Tapi bagaimana dengan kehilangan orang yang korunk sayang/cinta???Dia yang telah pergi/hilang dan kau masih mengharapkan dia akan kembali kepadamu???"Orang lain tau cakap je,bukan mereka yang merasa,aku yang menanggungnya",itu yang korunk fikirkan.BENAR,mereka tidak akan bisa merasa sepenuhnya apa yang kau rasa,yang kau simpan dan apa yang sebenarnya 'dendamkan' yang kau fikir kau 'pendamkan'..Tapi percayalah,mereka adalah ibu,ayah,sahabat dan orang sekeliling yang pernah merasai 'kehilangan'..Hilang yang berbeza tapi berkongsi rasa yang sama iaitu 'ketidaksempurnaan setelah kehilangan'..DAN mereka tidak ingin kau terus hilang dalam kenyataan yang kau cuba nafikan..Belajarlah untuk menerima kenyataan biarpun terlalu pahit buatmu..

Pernahkan kau luangkan sedetik untuk menyelami apa sebenarnya yang ibu,ayah,sahabat dan mereka rasai setelah "kehilanganmu sejak kau hilang dari kenyataan yang kau cuba nafikan"..BOSANKAN???Bila kita rasa cukup dewasa untuk membuat keputusan sendiri tapi dihalang oleh....Diri sendiri..YA....KAU SENDIRI sudah cukup sempurna untuk melepaskan apa yang bukan milikmu lagi,yang kau sudah hilang suatu masa dulu.Sesuatu yang mustahil untuk kembali dan seandainya kembali,segalanya pasti amat 'berbeza'.

"Things happen with reasons",...
Selongkarlah dengan akal yang waras dan bukan dengan mengikutkan kata hati semata~themoonshadowz

Dan aku pasti,kau sudah cukup bijak untuk mengerti

SEKIAN.TIMACIH

Thursday, 26 April 2012

Amin.....

Aku bersembang dengan teman aku,cite punyer cite masuk arr bab komitmen..

AKU:Saya nga banyak komitmen pun.
DIA:Komitmen gone(guane) tu???
AKU:Hurm,nanti cite,malu nak cakap awal-awal
DIA:Cakap skrang jugak.
AKU:Malu.....
DIA:Huk aloh,cakap lah awak...
AKU:Tunggulah sampai saya x malu dah...
DIA:Ok
Dua saat kemudian
DIA:Citerla cepat awak.....
AKU:X bley lagi awak,bagi saya masa k,awak doakan je untuk saya supaya urusan saya dipermudahkan,kay...
DIA:"SELAMAT PENGANTIN BARU"
Aku:Amin....

Aku tersenyum je saat mengaminkan doa dari seorang teman ni.Aku dah agak,bila aku sebut pasal komitmen,kompem dia fikir aku dah 'bersedia" untuk berumahtangga (untuk kali yang keduanya erk)..Aku tak nafikan,dia sebagai seorang teman yang mungkin dah x larat nengok aku membuje,(hehehehe) pastinya ingin melihat aku segera berumahtangga sekali lagi dan almaklumlah,aku makin "berusia" katanyer dan banyak lagi rr sebab dan alasan yang munasabah dan tidak untuk dia 'bebelkan' aku yang single di ketika ini..Hehehe..Terkadang nak jugak aku sekeh dia kerana dia yang bujang lagi available buley skolahkan aku bab kawen dan jangan memilih,katanyer...ADEI...

Secara jujurnya,aku bukanlah memilih pun,cuma aku yang belum terpilih untuk dimiliki dan memiliki...Hehehe..Sedangkan macik WOK yang sudah berusia pernah menggemparkan negara dengan perkahwinan di usia emas dengan jejaka muda belia plak tu.Tapi aku xlah kata aku nak tunggu umo sebaya tu ,itu cuma contoh ye....

Apa yang pasti,aku akan sentiasa berterima kasih dan meng'amin'kan doa  teman-teman yang mendoakan aku agar aku akan segera "dimiliki"..

Buat masa ini,hanya masa bisa menjawab segala persoalan kalian
(^_*)

~AMIN~

Monday, 23 April 2012

Xdop Pasai Dapat Pasai....

Hye sumer,apa yang aku nak kongsikan harini sekadar ingin berceloteh almaklumlah,celoteh ore yang dah berusia 30 tahun harini....OMG,30 dah aku nikan..TUA kew????Mase aku di usia 15 dulo-dulo,aku anggap sesiapa yang berusia 30 tahun sebagai,"TUA"....Tapi bila aku sendiri berusia 30 tahun,aku masih lagi remaja (REMAJA PURBA)~sekadar nak menyedapkan aty sendiri...HAHAHAHAHA...

Oke..Oke..30 full stop...Kite sambung pasai....

                                                      Xdop Pasai Dapat Pasai

Status single and available apa lagi memiliki rupa yang 'boley tahan' merupakan pakej hampir sempurna untuk memikat dan membuatkan sesiapapun akan mudah terpikat denganmu...HURM....Untunglah....Hehehehe...Senang citer,di fesbuk,twitter,tagged,my space atau apa saja,setiap saat paling koman kompem ada yang add punyer..WAH!!!! Larisnya...Dari maya bertukar YM,bertentang mata di skype pula.Tak cukup lagi,dibagi pula nombor,maxis,celcom,digi malah tune talk jika ada..Mulalah bersms dari Subuh KE Subuh hingga naik rabak bijik mata...Dari henpon cikai ke smart phone pula,ping sini,BB sana..NO HAL,..Layan ja....HOT MARKET,ibaratnya...

Dah puas semua,tiba masa dah pilih tarikh ingin bersua,dah tak sabar nak bertentang mata...EYE TO EYE....Katanyer...

Hari dinanti kunjung tiba,balik koje trus mandi.Tak macam biasa,tido dengan baju koje.FIRST DATEnyer pasai,bertukar peelnya..Baju ..PERGH...Menawan jugaklah ditambah dengan sebotol perfume dispraynya.Semerbak rumah ibarat lori perfume terbalik baunyer serata.Yang menengok,geleng pale ajala,kalini,siapa lagi yang ditemuinya????TANDA SOAL BESAR GEDABAK LAM PALE TIADA JAWAPANNYA..Dia blah dari umah dengan sengih tahap rabak ke telinga..Suke bebenor gayanya....

Balik aje,teman di rumah tadah telinga,sidia bercerita bagai nak rak betapa "hotnyer" teman yang dia jumpa...ADOI,,nak xnak layan ajala...

Pertemuan pertama pasti ada yang keduanya,macam biasa,sidia bersiap hampir sempurna.
TAPI

Sidia balik,bermuram durja sambil merungut ntah pepe.Teman yang cuba pasang telinga gagal nak paham pekebenda....Teman kesian tengok sidia yang dah macam nak naik sawan,bertanya kenapa.Nak tau apa jawabnya???

LEPAS NI DAH XNAK JUMPA BUDAK TU LAGI.TAK BOLEH PAKAI PUNYA BUDAK.TAK SUKA..

Bagaimana,siapa dan kenapa tak sempat lagi ditanya,Tetau je teman dah diblock semua...PAROK TERKENA NAMPOKNYA...

Tapi,selepas beberapa hari,sidia ceria kembali,Kalini dapat teman baru lagi...Tulah aku kata,untungyer ramai orang sayunk....HEHEHE....Dan aku cuma berharap biar berpasai,pasai.Jangan samapi xdop pasai dapat pasai.Menyesal?????Terlambat suda ba...Hye hye...Babai...


SEKIAN.TIMACIH

Sunday, 22 April 2012

Cool Picxzss.... 22April2012


Snap-snap sekitar halaman rumah
..CHEKIDOUT..









Sejoli ni rupanya parent twin di bawah
Patutla bising "bertweet" sekitar rumah aku
(^_*)



DAN 
Aku namakan meka

P/S TIADA KOJE EDITING,SEMUA ORY KECUALI GAMBAR TERAKHIR,SENGAJA GELI NAK CONTENG NAMA...HEHEHEHEHE....

                   PERHATIAN!!!!!!!!!!!!!!!!!NI ADA LATEST PICS AQ SNAP TADI 24HB



Balek ke sarang...comelkan....

SEKIAN.TIMACIH


Follow by Email

Blog Archive