Google+ Followers

BIG BOSS IS.
Seorang lelaki yang baik pasti akan membimbing perempuan yang disayanginya agar menjadi lebih baik..(^_^)....

Friday, 13 January 2012

That's the way....AHA...AHA... (^_*)

Bila aku nak bercerita..
ERKK..Guane pulok spek ni,kaco kaco...(^_^)

Apalah yang aku nak kongsi ni..Korunk rase,senang kew jadi blogger,apalagi blogger berkarat macam aku ni..Hehehe..Kenapa owh why...

Tiap blogger ada kisah nak dikongsi dan aku plak,..Macam-macam hal la...

  • Ada blogger cakna yang prihatin dengan perkara yang berlaku disekeliling dan menyampaikan maklumat yang berguna pada orang..Yang tak bagusnya,jika terlalu bercara ke hal orang dan menyebarkan fitnah...Tak patut..
  • Time kije macam sangat sibuk,tapi sebenarnya sibuk update blog time bekerja..Tak patut...
  • Cara menulis yang terlalu open minded,terlalu terbuka sampai ada pihak yang terasa...Tersentap bagai...OWH...Tak patut..Seorang blogger mesti faham sensitiviti tentang sesuatu perkara dan menyampaikan dengan cara yang betul..
  • Mesra tu perlu tapi jangan terover,..Gediklah pulok..Dan janganlah pula terlalu sombonk,..Kita da blog walking kat tempat dia,wat derk je,xnak pon jenguk balik...Huhuhu...Tak patot...
  • Dan yang paling x patutnya,adalah blogger yang suka COPY idea dan hasil kerja orang lain...Kalau dah x ada idea nak dikongsi,janganlah sampai tahap ciplak hak orang.Apalagi yang 100%. COPYCAT..X patot..Kenalah ada cara dan ide sendiri,baru ORI...

Dan aku pula,ku akui aku newbie,..Punya banyak kelemahan diri..Tapi aku bukan blogger cikai yang copy sana sini..Dan kepada penciplak tegar,..carila idea sendiri,baru ORI..

..SEKIAN.TIMACIH..

Thursday, 12 January 2012

You're not super mak....




Kalini aku nak cakap sket je...
Aku terperasan kereta cumel #$@* 7667 di mana seorang ibu drive sambil memangku anak yang aku rasakan baru berusia dua atau tiga bulan...HURM....Akai ada ka??1001 alasan pun xkan dapat menyelamatkan baby anda jika berlaku kemalangan disebabkan anda memandu sambil memangku baby..URM..Alahai..

Takat saman kok bisa diatur..Tapi nyawa??
You're not super mak..

..SEKIAN.TIMACIH..

Hakikatnya..

Entri aku kalini,..
Betapa istimewanya tiap-tiap hari dan betapa istimewanya harini...

~CHEKIDOUT~

Apa sahaja yang dinikmati...
Sesiapa yang ditemui..
Peluang untuk berkongsi..

Aku melawat ami di HTAA,Kuantan.Enggan menunggu lif yang sesak,aku menapak ke tingkat lima dan pancit di tingkat empat..URMM..Alahai..Hospital owh hospital,tak dinafikan aku alah dengan bau ubat,darah dan suasana hospital tu sendiri..Tapi mungkin hanya ini peluang yang aku ada..Aku disambut dengan senyum sumbing.."Sakitkah dia??"Soalan bodo untuk diri sendiri..

Masa aku sampai,ami sedang menikmati gulai ikan tempoyak.Pandangan mata tampak berselera..Melihatkan ami yang sedikit membusung,OWH...Itu hakikatnya dan makin jelas,dia amat sakit..Peluang dan keajaiban,dua rasionalnya untuk itu..

Ami bercerita detik yang dah lepas dan terkadang aku khayal..Sesal mungkin ya tapi masa bukan janjinya..Hati aku sedikit terusik dengan keadaan ami tapi aku xnak nampak lemah..Aku lebih berterima kasih pada kawan-kawan ami yang menjaga dan menjenguk ami sepanjang ketiadaan kami.Itu yang pasti..

Esok mungkin...
Hakikatnya,hari ini...

..SEKIAN.TIMACIH..




Wednesday, 11 January 2012

Harini...Aku...

Setiap saat sangat berharga dan perlu dihargai..Apa yang istimewa hari ini??Apa yang aku ingin kongsi dan hayati apa yang terjadi jika aku masih khayal di sini???Aku ingin ambush seseorang sayangnya,otak aku "steady xnak bekerjasama"..Point yang ada terpaksa diBEKUkan seketika..

Harini hari apa???
YUP...Aku tau harini hari Rabu,11 Jan 2011..Dan harini plak offday aku..
Cuaca di luar buat otak dan jasad aku bertambah malas...
ISH...Teruk tol...
Anak sapelah tu...(^_*)

Bertemankan Milo..
Dan aku masih di sini...
Buat entri yang ntapepe ni..

POINT???
Lega...

Aku memang bukan penulis hebat,aku hanya blogger berkarat..
Hehehek...
Tapi berada di blog sendiri wat aku rasa ralat jika xde entri walopon ntapepe macam ni...

Dan pada 10.15am,aku lebih lega..
Dan selesa walau hanya entri ntapepe..

Dan aku dah sedia nak tempuhi harini walaupun sedikit lewat..
~Have a nice day~

..SEKIAN.TIMACIH..


Rindu Bertandang Lagi....

Bersawang suda blog aku....(^_*)
Hehehehe...

~Sangat Rindu~

..SEKIAN.TIMACIH..


Follow by Email

Blog Archive