Google+ Followers

BIG BOSS IS.
Seorang lelaki yang baik pasti akan membimbing perempuan yang disayanginya agar menjadi lebih baik..(^_^)....

Wednesday, 13 June 2012

Sejauhmanakah sidia jujur dengan anda??


Pagi ni aku terbaca tentang topik "Adakah sidia jujur?"Antara jawapan yang diberi adalah:
1)Memang jujur
2)So far so good
3)Adakah kita jujur?(soalan yang diberi soalan)
 Dan aku jawab,"Sidia adalah lelaki yang  jujur dan matanya sangat jujur ketika mengerling pada perempuan lain"...
X dapat piwweett,ngerling pon,boleylah..(^_*)
Definasi jujur pada aku,jujur itu bukan sekadar berbasa-basi bila berkata,bukan sekadar lewa berbuat sesuatu tapi jujur adalah telus bila berkata-kata dan bersungguh membuktikannya dengan perbuatan.Itu barulah jujur.

TAPI sebelum kita jujur pada orang,biarlah kita jujur pada diri sendiri.Ikhlas dari hati dan jujur dengan perasaan kita sindiri.Tak guna jika kita bermulut manis pada orang tapi hakikatnya hati kita menafikannnya,kita takkan tenang kerana menipu diri sendiri.

SEANDAINYA kita ingin orang lain jujur dengan kita,kita juga perlu jujur dengan semua orang.Tapi jujur janganlah sampai tahap disalahguna oleh orang lain yang bijak mengambil kesempatan.Jujur tak bertempat,lurus bendul namanya tu..(^_^)

JANGANLAH pula kita berpura-pura jujur semata-mata ingin mendapatkan sesuatu untuk kepentingan diri sendiri.Kalau berjaya pun,sesuatu tu takkan kekal kerana terang-terangan kita menipu diri sendiri.Biarlah kita dapatkan sesuatu keinginan dan kehendak dengan cara yang jujur dan bukan dengan lakonan semata-mata.

JUJUR itu bermula dari hati

SO,jika ditanya sejauhmanakah sidia jujur dengan kita??Lebih baik jika kita menilik sejauhmana kita jujur pada hubungan itu sendiri..Kalau kita nak sidia jujur,kita kena jujur dulu baru boleh jadi GENG..Barulah serasi dan terimalah hakikat yang psangan anda memang tidak sempurna,jika sidia ada buat silap,perang itu OK tapi belajarlah untuk memaafkan dan penting untuk jujur dalam memaafkan..

"Kebenaran itu menyakitkan,tapi kita jangan terus menipu kerana ingin mencipta kebahagiaan yang takkan wujud dengan penipuan yang berterusan~themoonshadowz"

SEKIAN.TIMACIH

No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum N Hye!!!!
Komenlah Ye...

Selalulah lepak sini erk...
MUACH!!!!

Follow by Email

Blog Archive