Google+ Followers

BIG BOSS IS.
Seorang lelaki yang baik pasti akan membimbing perempuan yang disayanginya agar menjadi lebih baik..(^_^)....

Saturday, 2 June 2012

BUROK IDOKLER tapi DOP MOLEK PONG..

Dop chat bukan bererti lemah
BUKTINYA
Ni entri ketiga aku untuk harini,selain dari mengodek 'doodle',hurm....

Dari blog merayap ke tweet,dari tweet melompat ke fesbuk,nak ngaku stalk,x juga.Tapi aku ni dikira "FW" atau senang kate "fesbuk walk walk"....

Dalam banyak status yang appear kat news feed kat fb,aku terperasankan yang seseorang sedang berperang..Nak kata berperang dengan manusia,x nampak mane orang yang membuat angkara,sidia ni seolah-olah melepaskan geram yang teramat..Dop puah hati,senang citerlah..Asik nampak status dia je pop up ,dop pasai-pasai aku menerjah ke laman tuan dinding tadi... 

POH PALEH!!!!

Maroh bebenor gayanya,ralit plak aku melepok kat situ,...hehehe..(Maaflah ye tuan dinding,bukan niat hamba nak menconteng,sekadar tumpang bace dan geleng)

Tak diluah,merana badan,silap luah,jadi entri kat blog aku(Maaflah,aku ni kurang chat,bertambah sakit plak terbace status tuan dinding,hehehehehe)..Tidak dinafikan,fesbuk memasing,tweet memasing tapi hakikatnya,biarlah kena pada gayanya,biarlah berpada.Beringat sebelum post memende,jangan pentingkan diri,membiarkan amarah menguasai diri,udahnyer,update status berjela-jela.Ramai yang membaca,simpati sekerat jew,ngata belakang usah dikira.Simptom jiwa kacau,aku kate...

Secara asasnya, mesti dah tau apa yang perlu dan tidak perlu dikongsi di laman sesawang nikan.BAYANGKAN ANDA BERADA DI TEMPAT AWAM DAN TETIBA ANDA MENDENGAR SESEORANG MENJERIT SAMBIL MEMAKI HAMUN SECARA MEMBUTA TULI KEPADA ORANG YANG BERADA DISEKELILING,kata hati anda mungkin,"Astaga,"EHH!!Anjat boboy","biar betul orang ni","kenapa tu?" atau paling sadis "gilo ko apo"...Sama jugak di laman sesawang ni ha,kompem sure( OWH my English,hehehehe),20% atau lebih daripada teman anda adalah orang yang tidak dikenali.OKLAH,kita abaikanlah orang yang tak kenai tuh,bukan luak an???

TAPI,apa agaknya pendapat teman rapat anda,ahli keluarga anda sendiri membaca status sedemikian???
Agak-agak segan tak???Satgi nak kuar pi beli bawang pun agaknya ada tak yang pandang laen macam setelah membaca staus anda yang macam-macam....Jangan memain,lani sambil jemur baju,basuh kete pon sempat jew nak jenguk fb,tweetnyer,internet di hujung jari je....(^_*)

Apa sahaja yang anda post,adalah hak anda tapi adalah kurang cerdik jika mengepost sesuatu yang kurang menyenangkan.SO,pikirlah 5x sebelum mengepost ye..

"BUROK IDOPLER tapi DOP MOLEK PONG"

..SEKIAN.TIMACIH..

No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum N Hye!!!!
Komenlah Ye...

Selalulah lepak sini erk...
MUACH!!!!

Follow by Email

Blog Archive