Google+ Followers

BIG BOSS IS.
Seorang lelaki yang baik pasti akan membimbing perempuan yang disayanginya agar menjadi lebih baik..(^_^)....

Saturday, 19 November 2011

Puding Pic+Nenas=BURP...

Pagi ni,sementara aku sediakan dessert istimewa untuk hari esok ,tetiba teringin nak makan puding pic+nenas...Oleh kerana puding ni meme puding sempoi,bahan pon ade so aku buat ajelah...Puteri Lulu turut sama (sekadar tolong kacau bahan jer,hehehe) 

Antara Bahan Yang Diperlukan:
  • Pic dan nenas yang dipotong dadu dan diletakkan dalam gelas
  • 500 ml susu
  • Enam t/b gula (nak manis lagi,ikut suka)
  • Sepeket agar-agar
Susu,gula dan agar-agar dimasak bersama.Setelah masak,biarkan sejuk sedikit sebelum dituang kedalam gelas yang telah diisi dengan pic dan nenas tadi...Masukkan ke dalam peti ais..Sedap dimakan sejuk...

(INSPIRASI DARI PUDING PIC~KEK & KUIH EKSOTIK) Cuma aku gode-gode ikut sukarasa dan selera aku)







Nilah tukang rasa dan pengkritik...


..SEKIAN.TIMACIH..



Thursday, 17 November 2011

Kemaruk ....


Bila si puteri mula bertanya novel terbaru untuknya.



Psst....Inilah novelis peberet aku...Kalini,aku yang terpaksa tumpang bace novel Lulu...Dua dalam satu,silap gaya,aku yang habes bace dulu...Aku dah kemaruk giler nak bace ....

TADA...Yang ini untuk akulah..

Sekian.Timacih.....



Schu Vs Tea (Tea Schu Schu)

Selamat Pagi
Good Morning
Guten Morgen
Maganda

..Selamat Semua..

Entri pagi ni khas untuk Schu Adam dengan soklan "kenape yang awak curious sangat pasal tea tu??"
<(' .' )>


【ツ】




Letey nak jawab dan pagi ni sebelum pegi kije pun sempat lagi bertanya lagi
"Orunk dah minum tea tu,orunk buat tapi orunk minum sket jek.Rase dia wekk.."
"Tea ape tu kak??"

............(0 0)
.---oOO-- (_)-----.
╔═════════════════╗
 INI JAWABNYER ....
╚═════════════════╝
'----------------------oOO
........|__|__|
.......... || ||
....... ooO Ooo

Macik,tea tu bukan tea tiga layer yang punyer banyak warna yang thumbs up punyer.. Bukan setanding Milo yang aku addict giler..Bukan juga sebest Neslo yang macik Schu suka..Bukan untuk budak kecik macam Amsyar ye (AIK...Nama Amsyar pon kena petik juga..HEHEHE)..Ianya cuma tea hijau biasa,taruk gula kalu suka..Harga x mahal pon...RM10 jer...
 

Dan pasni,janganlah tanya lagi...Kalau x suka,Jangan minum lagi..HEHEHEHE...

*Gunakan penapis ye*


Dan aku harap Schu Adam x bace entri ni pepagi...X sanggup nak dengar macik berceloteh lagi..

::: (\_(\
*: (=’ :’) :*
•.. (,(”)(”)¤°.¸¸.•´¯`»








Wednesday, 16 November 2011

Bose,bose...BOSE.......................




  • Wtpe awk.Wtpe awk.Wtpe awk.Wtpe awk wtpe....
  • B***n :-(
  • Bboooooohhhhssaaaannnnz :-D
  • Ahsjsyueikjacgsjznajqlquygwhvhq...
  • Bose,bose...BOSEEEEE....

Hye kawan...Aku nak mengarut turut tempias kebosanan dengan aura bosan kau tuh...Aku x mintak banyak,cuma kurangkan keBOSANan kau tuh supaya aku x bosan untuk menjadi sahabatmu ketika senang bukan kebosanan semata...ARGH....Betapa bosan...

Tuesday, 15 November 2011

Time to M.O

TADA....Kalini aku create doodle aku sendiri..(comot sesuai dengan watak yang dia nak bawak kalini)..Just kol her..Cheeqa Boom...



Cheeqa Boom ni adalah salah satu watak dari ribuan yang pernah frust..Frust yang amat sangat sehinggakan dia memerlukan waktu yang lama nak bangkit semula dari kekecewaan dan sekarang dia ingin mencari cinta baru...


 JOM...Kita tolong Cheeqa Boom dan ahli cinta luka untuk bangkit dari kekecewaan dan persediaan mencari cinta baru.(Cinta yang tulus) It's time to M.O..


  • Jangan tergesa-gesa mengambil keputusan untuk serius dengan hubungan baru..Berkawan biar beribu,bercinta nanti dulu..
  • Kenali siapa dia,dirinya serta latar belakang .Jangan sembrono je x mustahil kekecewaan berulang.
  •  Selidik kebaikan dan keburukan pasangan..Dan perbaiki kelemahan diri..
  • Nak jatuh cinta memang x tau sempadan usia,tapi biarlah berpada..Jangan nanti perbezaan usia dan menjadi punca di akan datang..(Jangan nanti salah sorunk komplen:"Jalan dengan awak macam jalan dengan pakcik/makcik saya"~katanyer)
  • Serasikan hubungan dengan tolak ansur dan memahami sidia seadanya.
  • Da pulih dari masalah,jangan cari masalah lagi.Seandainya hubungan baru tak menjadi.Janganlah cepat putus asa.Ramai lagi di luar sana yang sesuai dibuat pengganti.
  • Jangan ikut kata hati tapi pujuklah hati tu supaya mengikut keputusan berasaskan akal yang waras.(Bukan main buat gila aja.Buat gila xkan menyelesaikan masalah hanya Hospital Bahagia tempat yang paling sesuai...)
It's time to Move On untuk Cheeqa Boom...Dari kekecewaan untuk mencari cinta baru..Mudahan Cheeqa Boom berjaya temui Mr.Rightnya.....YEY...


...SEKIAN.TIMACIH...

Seat For Duduk Bukan Longgok....

Pagi ni aku naik bas...Idaklah ke mane sangat..Cuma dari Pekan ke Kuantan jer...Dalam bas, aku mula mengira kereta yang sudah memintas bas evo mini yang aku naik harini...Nisbah 3:10 kereta yang memintas tu adalah "SEAT FOR LONGGOK"...Jangan salahkan aku,aku meme ada skop yg luas nak tinjau mende-mende gini...Mende yang da biasa tapi memang burok bebenor aku menengoknya...

!!!!!!!!!!!!!!!!CHEKIDOUT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Korunk rasa semak x tgok pakaian berloggok macam ni dalam kete korunk????Memang semakkan??Kalu korunk semak,aku lagi semak menengoknya..Silap-silap spender yang dah macam roti kirai pon ada..Nak kata dari pusat dobi xkanlah macam nikan???Aku akan anggap baju tu korunk amik dari ampaian trus campak lam kete...Xpun pakaian korunk tu kena campak depan pagar pasal x bayo sewa umah...Hehehehe...Korunk memang buat mudah dan semak..

Kan lebih sedap mata memandang kalau pakaian tadi tu masuk dalam cover baju...Nampak kemas dan xlah semak mata aku nak tinjau...Ha,...Gitu...

..BABY ON BOARD..
Biasa nampak badge macam nikan...Aku pun suka tengok baby on board..Baby tu memang comel...Tapi yang x comel adalah  Seat For Duduk Jadi Seat For Longgok...Ada lampin,pakaian baby,botol susu,pempes baby dan ntah-ntah pempes mak baby pon ade...Semakla korunk ni...Nak bawak peje barang baby,apatah lagi nak gerak jauh,letaklah dalam beg atau bakul...Xlah semak dan baby pun happy..

  • Bawah kasut dan atas seat pun KASUT???.......HURM.....X sesuai...
  • Fail,buku-buku,tube plan holder,bil  dan dah macam kereta barangan khazanah ni sape yang punyer???Korunk jawab sendirilah ya..Tapi pada aku,Seat For Duduk Bukan Longgok...Semakla wei....
Kalau aku nak berceriter panjang lagi,kompem sampai tahun depan pon x habes...Tapi pada aku,apa aje barang yang korunk nak angkut dalam kereta memasing,terpulanglah tapi SEAT FOR DUDUK BUKAN LONGGOK...Kalau korunk xnak semak dipandang,..Jangan biarkan seat longgok terus menyelubungi kenderaan anda...(^_^)


..SEKIAN.TIMACIH..





Sunday, 13 November 2011

MAZ!!!!!!It's your big Bestday...

...13 November 2011...Harini besday my bgf...Happy Birthday **MAZLIANA**


MAZ,kek ni sedap sangat,x caya,jilat sket....





Maz,harini besday kau,mungkin aku bukanlah yang pertama wish untuk my best,best,best gufren aku ni....Lambat bukan bermakna lupa tau...(^_^)...Walaupun kita x dapat nak celebrate bersama,namun aku harap harini akan buat kau up umo lg...(yang ke berapa erk???? :P)..HEK,HEK,HEK....Kau kat sane,aku kat sini....Ntah bile nak celebrate,..x tau lagi...Sedey...OKlah...Aku xnak mood tacin sangat kang basah plak blog aku niey...HUHUHU..MAZ..Aku harap kau akan sentiasa ceria bersama dengan hubby dan family yg tersayang,..Mudahan sukses lau peje yang kau buat,don't b notty and most of all,moga kehidupan sentiasa dilimpahi RahmatNYA,Amin...


P/S:Nak kek.....JOM.....Secret Recipe...:P

Follow by Email

Blog Archive