Google+ Followers

BIG BOSS IS.
Seorang lelaki yang baik pasti akan membimbing perempuan yang disayanginya agar menjadi lebih baik..(^_^)....

Friday, 23 September 2011

Merajukla Sangat....

Merajuk..merajuklah sangat..
Sebenaqnya,majok majok ni xdop kaitan sangat dgn aku.
Aku taiko..
Taiko xtau erti majuk,rajuk.jeruk niey...
Tapi ni sekadar tips je,
Jadi ke tak,Nasib badanla erk...




MEH,Skodeng lu dan peratikan dulu hint orang majok niey...
  • Bila kita senyum,dia wat derk je.Derk tanpa alasan...
  • Bila kita tegur,jangankan kata nak jawab,pandang pun xnak..
  • Bila kita cakap dengan dia,macam kita cakap dgn kipas,katil,botol air etc..
  • Bila kita sms,dia x balas..(x macam bese,bru sesaat send da dia reply walopon bz)
  • Bila kita kol,dia x jawab siap reject kol lagi...
  • Bila kita on9 fb,ym,skype...kita pop chat dia,dia x respond pon...(sakit ati btolkan)
  • Bila kita komen kat post fb,tweet etc dia,dia ble jawab komen org lain tapi bukan kita punyer...(ARGH!!tensennyer)
  • bila kita intai blog die,AKU DALAM DILEMA,AKU SAKIT ATY,AKU BENCI...Pergh,tajuk beso dia,...
                                                 
 LA!!!!!!DIA MERAJUK RUPENYER....


HURM..Apa nak buat erk???Meh kongsi...Chekidout.....
  • Bila kita senyum dia x balas,apa ada hal,kita senyum ajela kat orang lain,..Senyum tukan free,bukan kena bayar pun...
  • Bila kita tegur,dia x jawab.Jangan amek ati,..Nanti mesti dia tegur kita jugak...
  • Bila kita cakap dia x jawab,kita blah ajelah...Kita boley borak dengan orang lain jugak...
  • Kalau kita sms,dia x balas...OK PER...Jimat topup korunk...
  • Kalau kita kol dia x jawab macam bese,..BAGOSNYER...Sekurang-kurangnyer,rehat sket telinga tukan..
  • Kalau dia xnak chat dengan kita,kita layan game plak...Dapat layan game pepuas...
  • Kalau dia xnak respon komen kita,kita boley komen kat post orang lain gak...Apaguna ada beribu frenlist lau hadap dia sorunk jek...
  • Dia nak tulis pe lam blog dia,dia punyer pasallah..Korunk pon bley luah mecam kat blog korunk gak..Tajuk beso...ADA AKU KESAH,AKU. MEMANG TAK KESAH..AKU SUKA MAKAN JERUK TAPI AKU X SUKE ORANG MENJERUK..
Sebenarnya,orang yang merajuk ni,dialah orang yang paling banyak skodeng pasangan dari jauh...HEHEHE...Sape kate dia x peduli.Orang majok ni orang yang menjeruk perasaan,dia buat dingin je...Dia perlukan perhatian lebey...Tu je,kadang-kadang memang x masuk akal pun nak merajuk lelamakan...Jadi kita bagilah dia masa untuk merajuk pepuas,t dia ok sendiri..Korunk yang ada pasangan merajuk ni,janganlah stress melampau........Jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri "RAJUK"

                                                                       .....CHILL.....

ShhhHHHh...

"Sometimes,I don't want to talk,I don't feel to talk..
Moment of shut up"~themoonshadowz

ShhhHHHhh...

URM...Aku betul-betul maksudkannya...Ada masa dan ketikanya,aku da tak larat nak bersuara ,tak larat lagi nak menjawab..Aku da btol-btol letey...Aku memilih untuk diam.Diam bukan bererti aku mengalah,bukan bererti benci,bukan mengerti aku tak mampu menjawab lagi...TAPI...Lebih dari tu,hanya masa yang mampu menjawab semuanya..

"Too many option and questions,but I choose to shut up"~themoonshadowz

Aku xkan menjanjikan seberapa lama masa untuk aku mula bersuara dan menjawab semuanya.




Monday, 19 September 2011

Kekalutan & Kekiutan Sepanjang Hari Perkahwinan Izud & Ardah

Randomly Snap
Chekidout....

I love this pic....


Last touch,snap & snap....





Sementara tunggu pengantin lelaki sampai,...


Meh tok nak kasi tips hilangkan gemuruh...
yada,yada,yada...


PERGH!!!!!Peluh sakan pengantin kita..
Penangan ...


Hero junior dah penat sgt
Take five...


Tersilap duduk da.....


Aku suka pic ni,agaknya apelah yang Ardah pk time ni,
macam nak ngap semua jek...hehehehe.....


Most of all
Yang ni the best boy of the day...
Najmi...


Kongsi Dan Manfaatkan Bersama...
Suami Isteri Yang Baik Menurut Hadis(dari blog hamba ALLAH)

A.Suami yang baik


- Laki-laki itu bertanggung jawab terhadap rumahnya(keluarganya) (HR. Bukhari dan muslim)


- Segala sesuatu yang diberikan /diinfakkan oleh seorang laki-laki dalam rumah tangganya untuk istrinya
anaknya dan pelayannya maka itu menjadi shadaqah baginya. (HR Thabrani)


- Sebaik-baik kamu sekalian adalah orang yang paling baik terhadap keluarganya dan saya sebaik-baik kamu
(HR Ibnu Asakir)


- Rasulullah bersabda: "Cukup berdosa seseorang yang menyia-nyiakan kepada orang yang harus diberi
kecukupan (HR Abu dawut)




B.Wanita yang baik


-Kaum wanita adalah pemimpin(bertanggung jawab)atas rumah tangga suaminya dan anak-anaknya
(HR BUkhari dan Muslim)


- Rasulullah bersabda:"Dunia adalah tempat kesenangan, adapun sebaik-baik kesenangan adalah wanita
shaleha(bagus budi pekertinya) (HR Muslim)


- Apabila seorang wanita telah menjalankan shalat lima waktu, puasa di bulan Ramadhan, menjaga
kehormatan (kesucian)dirinya dan taat pada suaminya maka masuklah ia kedalam syorga. (HR Bazzar)








OKLAH,X NAFIKAN SEMUA DA PENATKAN

JOM....
LAYAN SKET CITER KARUT NI..
(PppSSttTT..Hiburan Semata-mata,tiada kena mengena dgn sesape,kalu ade yang terase,PASALLA)
hehehehe....


Terbalikkan Ungkapan Cinta,Lihat Apa Yang Berlaku

Saat indah awal perkahwinan

Teruna:"Akhirnya inilah saat yang aku tunggu sekian lama."
Dara:"Apakah kau rela kalau aku pergi??."
Teruna:"Tentu tidak!Jangan sesekali kau berpikir begitu."
Dara:"Apakah kau mencintaiku?"
Teruna:"Tentu!Selamanya akan tetap begitu."
Dara:"Apakah kau pernah berlaku curang?"
Teruna:"Tidak!!!!Aku tak akan sekali melakukan hal seburuk itu."
Dara:"Mahukah kau menciumku?"
Teruna:"Ya."
Dara:"Sayangku....

Sesudah lima tahun pekahwinan.....
Sila baca dari bawah ke atas.

Selamat Pengantin Baru Pada Izud & Ardah Pada ~17SEPT2011~(PART THREE)

CHEKIDOUT...

Makan time...
Atau lebey dikenali sebagai makan beradap..
Meh tengok...


Ntah apa yang disembangkan sementara tunggu pengantin bersiap..
Mony Albaity da layu menunggu....:


HURM....


Puding merdeka....CEDAPNYER.....


Sementara pengantin sampai,puteriku interprem dulu...hehehehe

Otw ke meja beradap....


Ketuk gendang tali kecapi,
Perot keroncong pinta diisi...


Selera bila makan bersama...








Izud & Ardah bersama walid dan umi serta Muna...


Pasangan pengantin bersama dengan walid dan umi
beserta adik beradik yang lain...
X lupa hero junior kita,Amsyar


PPssSSSTTttt....HURM...tata




Selamat Pengantin Baru Pada Izud & Ardah Pada ~17SEPT2011~(PART TWO))


Kesinambungan Dari Part One
"Aku suka kandid kerana banyak kekalutan dan kekiutan di situ"~themoonshadowz
Most of this part two are randomly snap...
So,chekidout...


Puteriku,Lulu & Pia

Bersama hero junior,Amsyar...



Segak pengantin kite....

Manis-manis belake....(^_^)


Singgahsana buat raja sehari...


SENYUM....X perlu kata apa-apa....:)


                                     
Gugup x kena interview????Tanya jangan x tanya tok.....


DUP..DUP..DUP..saat mendebarkan...


video
PssTTtt...Vid ni kurang jelas,tapi inilah "permulaan episod baru di antara
Izud dan isteri yang tercinta,Ardah"


Ha,..Tu dia pengantin perempuan,Ardah....

Alhamdulillah,Selamat semuanya...

Jeling-jeling tersenyum manja,
Hati gabra bagai nak rak nyer,
Siang dan malam tido x lena,
Akhir dapat bersatu jua.


Menyerahkan mas kawen pada isteri tercinta..

Upacara membatalkan air sembahyang...



Salam dik salam...Lama sket salam tuh....

PART ISTIMEWA...Bila tiba waktunya,dengan rela hati walid dan umi merestui episod baru dalam hidup anakanda yang tercinta melayari episod baru sebagai seorang suami...


Hurm....bab bab sedey ni kena share sket je...
Bukan x sayunk,tapi xnak ilangkan mood raja sehari...

Raja sehari bersama permaisuri hatinya...


PPssSSttTTT....PART TWO da bes,...jangan ingat da habes...ade banyak lagi....CHILL......




Sunday, 18 September 2011

Selamat Pengantin Baru Pada Izud & Ardah Pada ~17SEPT2011~(PART ONE)


"“Barangsiapa menikah, maka ia telah melengkapi separuh dari agamanya. Dan hendaklah ia bertaqwa kepada Allah dalam memelihara yang separuhnya lagi”. (Hadist Riwayat Thabrani dan Hakim) 

Alhamdulillah,dengan limpah dan kurniaNYA,Izud & Ardah selamat diijab kabulkan..JOM....Kita kongsi bersama....


Hantaran dari pihak Izud buat isteri tercinta.

Mas kawen 22.50 tunai......

U can write any price there but "OUR LOVE IS PRICELESS"











Sireh Junjung...Interprem sket Mony Albaity

PssTTTt.....Ini hanya sebahagian saje....Will be continue....CHILL....

Follow by Email

Blog Archive