Google+ Followers

BIG BOSS IS.
Seorang lelaki yang baik pasti akan membimbing perempuan yang disayanginya agar menjadi lebih baik..(^_^)....

Tuesday, 13 December 2011

Psikosket..


"Lesson Of Life"

Entri di jam 1.30am...Apa yang aku nak kongsikan di sini bukan nak share betapa sakitnya "dia",cuma aku rasakan,"dia" perlu dirawat..

..CHEKIDOUT..

Ianya bermula pabila "dia" bertanya apa pendapat aku tentang lelaki yang menangis.."Dia" ni aku gelarkan kambing sejuk...

Kambing sejuk:Apa pendapat awak tentang lelaki yang menangis??
Aku:Xkan awak x dapat cuti pon nangis??~(Pada aku,"lelaki" yang dia maksudkan adalah dirinya sendiri.)
Kambing sejuk:Bukan pasal cutilah...!~(Kan aku da kate,lelaki tu,"dia")
Aku:Dah tu pasal ape??(Aku lebih gemar tanya soklan ringan)
Kambing sejuk:Semua tu bersebab,,
Aku:Why??
Kambing sejuk:Saya dah dua hari da xtido.Saya x tahu kenapa saya sedih.X tahu kenapa saya rasa macam takot.Ntah la.Pelik benar.Saya x pernah lagi macam ni..Mcm semalam saya rasa sedih tanpa sebab lalu menitiskan airmata..Dua hari dah x tido..X bley nak tido..
Aku:HURM..Semuanya bersebab..
Kambing sejuk:Ye.Saya tengah mencari sebabnya.
Aku:Dah apa yang awak buat??
Kambing Sejuk:Pikir..Makan pun x lalu..
Aku:Mungkin awak akan epy dok luar negara.Tapi saya pelik,kenapa awak pilih Australia..
Kambing sejuk:Sebab saya suka Australia..Saya x pernah rasa happy..Semua tu lakonan semata-mata sebab saya x mau semua orang tau yang saya sedih..
Aku:HURM..So..Kompem ke awak nak menetap di sana??
Kambing sejuk:Ntahlah.Saya x pasti..Kepala saya ni bercelaru..Sebab tu saya diam dari mesej awak dua minggu..Maybe faktor umur buat saya jadi camni..
Aku:Kenapa dengan umur awak??
Kambing sejuk:Kenapa awak tanya camtu?
Aku:Yelah..Kenapa awak kata faktor umur awak bermasalah..Awak baru 30 kan??
Kambing sejuk:Bukan masalah tapi pemikiran.
Aku:Apa yang  awak pk sebenarnya..Ce citer..
Kambing sejuk:Maafla kalau saya ganggu minda awak..Saya xde tempat nak ngadu..Saya minta maaf..Saya sunyilah awak..Saya dahagakan kasih sayang..
Aku:HURM..Kasih sayang sape??
Kambing sejuk:Seseorang yang boleh terima saya seadanya..Saya dah penat mencari..Yang jumpa semuanya sama aja awak..Memang agak kecewa..
Aku:Owh..Ble saya tau apa maksud awak seadanya??Kasih sayang sape??
Kambing sejuk:Maksud saya teman hidup.Saya rasa awk pun  paham bila hidup sorunk ni macamana..
Aku:So,awak sa teringin sangat nak berumahtangga??Camtu??
Kambing sejuk:Ye awak..Tapi saya x pandai ngorat..Saya rasa da sampai masa saya hidup berdua..
Aku:Awak kata awak dop pandai ngurat??
Kambing sejuk:Sebab saya memang dop pandai mengorat..
Aku:OWH...So,macamana???
Kambing sejuk:Macamana apanya lagi??
Aku:So..Awak nak kawen tapi x pandai ngurat,camana awak nak buat??
Kambing sejuk:Ntahla awk...X tido lagi kew??


Ringan~Pada aku,kambing sejuk x dapat tido selama dua hari kerana terlalu banyak berfikir.Macamana nak tido kalau nak tido pon sempat lagi berfikir..Dia x bley tido kerana dia mencari sebab kenapa dia x boley tido...Bila dah dua hari x tido,secara normalnya,pastilah mata akan terasa pedih dan mengeluarkan airmata,tapi kambing sejuk tersilap tafsir,disangka diri menangis..Kambing sejuk x pernah happy tapi dia suka Australia,camana x pernah happy tapi sempat suka Australia plak..Kenapa mesti berlakon kerana xnak orang lain nampak dia sedih...Selama ni dia dakwa,x pernah happy..Dia pon x pasti nak menetap di Australia kerana fikiran bercelaru,pasal celaru x bley mesej dua minggu..Pastu salahkan umur plak...Umur baru 30 je..Dan pemikiran jugak disalahkan..Aku dah jumpa geng HAUS SUDA..Kambing sejuk on my list..Kambing sejuk mendakwa penat mencari kerana dapat yang serupa sahaja..Pi mai pi mai tang tu jugak..Kambing sejuk nak kawen tapi x pandai ngurat.da yang dia jumpe ramai tapi serupa tadi sape???Lastly"KAMBING SEJUK SEMPAT BERFIKIR DAN BERTANYA "X TIDO LAGI KEW"

Korunk pening jugak kew???Tu baru ringan...

~CHILLAX~


Secara jujur,aku anggap kambing sejuk ni "psikosket"...Bukan sakit jiwa tapi jiwanya sakit..Apa yang dia persoalkan pada aku,dia sendiri yang beri jawapan..Jadi aku andaikan,aku x perlu percaya yang dia x tido dua hari pasal berfikir,bersedih,bercelaru bagai..Dia x punya alasan yang sempurna untuk cerita yang sengaja direka untuk mendapatkan kasih bagi menghilangkan kisah "DAHAGA KASIH SAYANG" dia tu..Dalam erti kata lain,..Dia dah HAUS...Tapi aku yakin,walaupun dia berusia 30 tahun,dia kurang mantap pemikirannya untuk menjalani cabaran hidup dia,dalam ertikata lain,dia mudah putus asa dan sentiasa mencari silap lain bagi  menutup silapnya sendiri..Dah dia da mindset "30 mesti dah kawen" dan nampaknya dia dah terdesak sangat sampai x dapat nak kawal perasaan lagi da pon...Dia kecewa katanya permpuan yang dia jumpa sama jer,yeke sama???Aku anggap dia sebenarnya x jumpa sesapa tapi dia hidup dengan kekecewaan yang dia x pernah nak lepas..Dan sadisnya, bila dia mula meraih simpati dengan citer sedih tu...Tapi dia x berjaya meraih simpati aku sepertimana yang dia nak,dia mula tukar topik dan bertanya "x tido lagi kew?"...URMM.Alahai...Dia mereka-reka konflik yang tak wujud untuk kepentingan dirinya sendiri...Dan aku tau~

"Single memang sedikit payah tapi berdua atau bertiga belum tentu mudah"~themoonshadowz

Perkara paling asas untuk kambing sejuk:

  • Perbaikilah connection dengan Yang Maha Esa sebelum nak connection sempurna dengan pilihan hati.
  • Umur bukan alasan dan beban..Tapi seimbang dengan apa yang kita dah belajar tentang apa yang kita dah tempuhi seiringnya..
  • Berfikir tu bagus tapi berfikir secara rasional lebih bagus lagi.
  • Berangan itu perlu tapi usaha perlu lebih lagi.
  • Jangan pandang keburukan orang lain tapi perbaiki kejelekan diri sendiri.
  • Baik pada kita belum tentu yang terbaik.Dan yang buruk pada kita mungkin lebih baik..
  • Aku lebih suka jika kambing sejuk bahagia seadanya
..SEKIAN.TIMACIH..










No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum N Hye!!!!
Komenlah Ye...

Selalulah lepak sini erk...
MUACH!!!!

Follow by Email

Blog Archive