Google+ Followers

BIG BOSS IS.
Seorang lelaki yang baik pasti akan membimbing perempuan yang disayanginya agar menjadi lebih baik..(^_^)....

Sunday, 11 December 2011

Banjir Owh Banjir....

"AKAK..Umah kita banjir.."BANJIR????Berdesup jantung aku jup terbaca sms ini,...Ni nombor siapa plak..Aku agak kaget pagi ni terima mesej dari nombor yang x dikenali..Dan tertanya-tanya rumah yang mana..Rumah di Rompin?Pekan Atau Kuantan???URGH...Adakah mesej ni dari umie aku tapi kenapa no lain,atau si Schu Adam pakai nombor baru lagi atau dan atau lagi...Sejak Pahang dapat amaran banjir ni,aku teringatkan banjir yang melanda Pahang  2007..HURM...Dasat...Banyak kenangan time tu...To make it short,aku kol umi dan aku dapat tau,dapur da masuk air dah tengah malam tadi.Tapi alhamdulillah,baru sat aku kol,air dah surut sket tapi cuaca memang mendung giler...Nampak gayanya memang kompem naik air lagi...Hujan memang sedap main air tapi kalau dah tahap banjir,memang bisa bonar...Hehehe...Mase kecik comei dulu,aku memang suka banjir nih,bley main air..Tapi aku paling fobia dengan lintah..ARGHHHHHHHHHH...Tobat x harung banjir lagi dah...Mau ditoreh x kuar darah...Lintah punyer penangan,aku rela jek dop tepi tangga...Buat muka suci je...Bila dah jadi mak budak ni,aku dah dapat bayang muka sengih Si Lulu dan Si Pia,kompem dowank ada pasang niat nak harung air...And dah kompem,umi akulah yang naik darah pasal kain baju dop sempat kering lagi dah bertimbun nanti dicuci..URM,.Alahai...Tapi yang paling penting adalah keselamatan musim banjir ni,dan simpan dokumen penting kat tempat yang lebih tinggi..Jangan sibuk nak harung banjir,jangan sampai jadi trajedi..Dan aku jugak berharap,keadan di Pahang kan segera pulih...Amin..
..SEKIAN.TIMACIH..




No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum N Hye!!!!
Komenlah Ye...

Selalulah lepak sini erk...
MUACH!!!!

Follow by Email

Blog Archive