Google+ Followers

BIG BOSS IS.
Seorang lelaki yang baik pasti akan membimbing perempuan yang disayanginya agar menjadi lebih baik..(^_^)....

Tuesday, 4 October 2011

"Keciwa @ Frust"

Hye sumer...
Topik kalini memang frust banyak.
Al-Kisah dari seorunk kawan yang sedang keciwa.Sharing is caring..So..
..CHEKIDOUT..


Kehidupan kita ibarat roda warna yang berwarna warni,
ada ketikanya kita merah ceria,
ada ketikanya mendung kelabu,
juga hitam yang kelam..


Pelbagai kisah dilalui yang mewarnai hari-hari dalam kehidupan kita.
Begitu juga pabila diduga dengan perhubungan@percintaan yang berakhir.
Ibaratnya,"Harapkan panas hingga ke petang,rupanya hujan di tengahari"
Kalau x bawa payung,bertambahla sendunyakan...
Keciwa,putus cinta @ frust nonggeng ni adalah lumrah dalam hidup kita semua.
Setiap orang pasti akan merasainya.
Walaupun jalan frust berbeza,tapi sakitnya tetap sama.
Cuma kita perlukan lebih inisiatif dan kreatif dalam hal nak tangani kekeciwaan dan kefrust nonggengan korunk tuh...
Janganlah biarkan hidup korunk dibelenggu misteri "KECIWA".. 


JOM,Kita cari sebab hubungan dop menjadi tu:
  • "I don't love you anymore"katanyer..Jelas terang berspotlight lagi bila dia da berani keluarkan fakta macam tu.Dia kehilangan perasaan cintanya terhadap korunk.Jadi dia dah tak nampak sebab musabab kenapa dia mesti trus bersama dengan korunk lagi...
  • "Saya tak bahagia"'katanyer..Ada ketikanya bila hubungan yang da terlalu lama berakhir dengan keciwa.Cenderung bosan terhadap pasangan dan nak xplore hubungan yang baru.
  • "Awak cerewet sangat dan suker mengongkong"katanyer..Semua mende korunk nak kontrol,antara faktor dia blah.
  • "Saya terpikat dengan orang lain dan orunk tu bukan awak lagi"katenyer.....HURM...Ni dah sah dia dah ada yang lain,hatinya dah terpikat...
  • "Aku pernah frust dan aku nak dia rasa camana aku pernah rase".katenyer..Dia pernah frust dan nak balas apa yang pernah dia rasa.


Frust bukan bererti hidup da berakhir,...Sakit tetap sakit tapi korunk kena bangkit..


"LOVE~YOU HURT AND HEAL YOURSELF WITH~themoonshadowz



MEH...Kita share camane nak tangani perasaan keciwa nih...

  • Jangan dok terperap jek mengenang hati yang terluka tuh.Nak nyorok atau menangis boley tapi biarlah ada 'deadline' untuk acara berkabung aty tuh...Time time ginilah pentingnyer bbf & bgf korunk yang bley dijadikan tempat luahkan segala yang terbuku lam aty tuh...Tapi janganlah sampai 24 jam,7 hari seminggu,4 minggu sebulan,bla,bla bla lamanyer...Lau terover nanty bbf @ bgf pun bley angkat kaki...
  • Jangan termenung atau mencari kesilapan diri,go out and chill...
  • Bila dia dah xde lam hidupan korunk bermakna schedule korunk da byak berubah,xdop lg candle light dinner,bergayut 5 jam,skype 10 jam..(CONTOH JER),jadi time yang da byk luang tuh,enjoylah being "single"...
  • TIMACIH.....Hehehe...
   

AGAKNYALAHKAN,bilakah masa sesuai nak berpasangan balik????JENG,JENG,JENG....

Dah puas jadi single mingle????Korunk hanya boley kembali berpasangan setelah:
  • Yakin 100% dapat "forgive and forget your ex"...
  • Emosi dah stabil dan x emo dek pengalaman keciwa yang lepas.
  • FREE....Kamu free dari segala masalah dalam hidup kamu.Kalau tengah bz dengan komitmen kerja@belajar @ pelbagai,tangguh dulu niat nak bercinta tu,utamakan apa yang perlu dan baru bley bercinta semula.
  • SEKIAN.TIMACIH..(^_^)


...............TATATITITUTU.......

No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum N Hye!!!!
Komenlah Ye...

Selalulah lepak sini erk...
MUACH!!!!

Follow by Email

Blog Archive