Google+ Followers

BIG BOSS IS.
Seorang lelaki yang baik pasti akan membimbing perempuan yang disayanginya agar menjadi lebih baik..(^_^)....

Monday, 19 September 2011

Kekalutan & Kekiutan Sepanjang Hari Perkahwinan Izud & Ardah

Randomly Snap
Chekidout....

I love this pic....


Last touch,snap & snap....





Sementara tunggu pengantin lelaki sampai,...


Meh tok nak kasi tips hilangkan gemuruh...
yada,yada,yada...


PERGH!!!!!Peluh sakan pengantin kita..
Penangan ...


Hero junior dah penat sgt
Take five...


Tersilap duduk da.....


Aku suka pic ni,agaknya apelah yang Ardah pk time ni,
macam nak ngap semua jek...hehehehe.....


Most of all
Yang ni the best boy of the day...
Najmi...


Kongsi Dan Manfaatkan Bersama...
Suami Isteri Yang Baik Menurut Hadis(dari blog hamba ALLAH)

A.Suami yang baik


- Laki-laki itu bertanggung jawab terhadap rumahnya(keluarganya) (HR. Bukhari dan muslim)


- Segala sesuatu yang diberikan /diinfakkan oleh seorang laki-laki dalam rumah tangganya untuk istrinya
anaknya dan pelayannya maka itu menjadi shadaqah baginya. (HR Thabrani)


- Sebaik-baik kamu sekalian adalah orang yang paling baik terhadap keluarganya dan saya sebaik-baik kamu
(HR Ibnu Asakir)


- Rasulullah bersabda: "Cukup berdosa seseorang yang menyia-nyiakan kepada orang yang harus diberi
kecukupan (HR Abu dawut)




B.Wanita yang baik


-Kaum wanita adalah pemimpin(bertanggung jawab)atas rumah tangga suaminya dan anak-anaknya
(HR BUkhari dan Muslim)


- Rasulullah bersabda:"Dunia adalah tempat kesenangan, adapun sebaik-baik kesenangan adalah wanita
shaleha(bagus budi pekertinya) (HR Muslim)


- Apabila seorang wanita telah menjalankan shalat lima waktu, puasa di bulan Ramadhan, menjaga
kehormatan (kesucian)dirinya dan taat pada suaminya maka masuklah ia kedalam syorga. (HR Bazzar)








OKLAH,X NAFIKAN SEMUA DA PENATKAN

JOM....
LAYAN SKET CITER KARUT NI..
(PppSSttTT..Hiburan Semata-mata,tiada kena mengena dgn sesape,kalu ade yang terase,PASALLA)
hehehehe....


Terbalikkan Ungkapan Cinta,Lihat Apa Yang Berlaku

Saat indah awal perkahwinan

Teruna:"Akhirnya inilah saat yang aku tunggu sekian lama."
Dara:"Apakah kau rela kalau aku pergi??."
Teruna:"Tentu tidak!Jangan sesekali kau berpikir begitu."
Dara:"Apakah kau mencintaiku?"
Teruna:"Tentu!Selamanya akan tetap begitu."
Dara:"Apakah kau pernah berlaku curang?"
Teruna:"Tidak!!!!Aku tak akan sekali melakukan hal seburuk itu."
Dara:"Mahukah kau menciumku?"
Teruna:"Ya."
Dara:"Sayangku....

Sesudah lima tahun pekahwinan.....
Sila baca dari bawah ke atas.

No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum N Hye!!!!
Komenlah Ye...

Selalulah lepak sini erk...
MUACH!!!!

Follow by Email

Blog Archive